Tejtermékek - kalóriatáblázat

62 étel található ebben a kategóriában. Kattints egy oszlopfejlécre a rendezéshez.

Minden tápanyagadat 100 gramm élelmiszerre vonatkozik.

Étel neve
Energia
(kcal)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénh.
(g)
Aludttej
59
2.9
3.5
4
Bivalytej
97
3.8
6.9
5.2
Brick sajt
371
23.2
29.6
2.7
Brie sajt
334
20.8
27.7
0.5
Camembert sajt
300
19.8
24.3
0.5
Cheddar sajt
404
22.9
33.3
3.1
Cheshire sajt
387
23.4
30.6
4.8
Colby sajt
394
23.8
32.1
2.6
Edámi sajt
357
25
27.8
1.4
Ementáli sajt
347
26
27
0
Fagylalt
207
3.5
11
22.9
Feta sajt
264
14.2
21.3
4.1
Fontina sajt
389
25.6
31.1
1.6
Főzőtejszín 10%-os
119
3.2
10
4.3
Főzőtejszín 20%-os
208
3
20
4
Gomolya sajt
319
21
25
3
Gomolyatúró
276
18.2
21.1
3
Gorgonzola sajt
357
21.4
25
7.1
Gouda sajt
356
24.9
27.4
2.2
Gruyere sajt
413
29.8
32.3
0.4
Görög joghurt
102
3.7
7.5
4.9
Habtejszín 30%-os
290
2.2
30
2.9
Halloumi sajt
321
21.4
28.5
3.5
Havarti sajt
368
21
31.5
5.2
Joghurt
57
2.9
3.3
3.9
Juhsajt
357
17.8
31
0
Juhtej
108
6
7
5.4
Juhtúró
270
15.8
22.8
0
Jégkrém
197
2.6
7.5
30
Kecskesajt
364
21.6
29.8
0.1
Kecsketej
69
3.6
4.1
4.5
Kefir
55
3.1
3
4
Krémsajt
160
7
14
1.6
Krémtúró
171
8.5
5
23
Kávétejszín
120
3.2
10
4.2
Kéksajt
353
21.4
28.7
2.3
Köményes sajt
376
25.2
29.2
3.1
Körözött
184
11
14
4.6
Limburger sajt
327
20.1
27.3
0.5
Mascarpone sajt
420
3
44
3
Monterey sajt
373
24.5
30.3
0.7
Mozzarella sajt
300
22.2
22.4
2.2
Muenster sajt
368
23.4
30
1.1
Márványsajt
353
21.4
28.7
2.3
Neufchatel sajt
253
9.2
22.8
3.6
Parenyica sajt
283
23
21
0.5
Parmezán sajt
392
35.8
25.8
3.2
Provolone sajt
351
25.6
26.6
2.1
Puding
142
2.1
4.6
23
Pálpusztai sajt
293
23
21
1
Ricotta sajt
174
11.3
13
3
Rokfort sajt
369
21.5
30.6
2
Romano sajt
387
31.8
26.9
3.6
Sűrített tej
321
7.9
8.7
54.4
Tejszínhab
257
3.2
22.2
12.5
Tilsiti sajt
340
24.4
26
1.9
Trappista sajt
352
23.8
28.2
0.6
Túró Rudi
357
9.6
18
39
Vaj
742
0.4
80
0.5
Vajkrém
385
2.3
40
4.9
Író
39
3.4
0.5
4.7
Óvári sajt
284
30.4
17.6
1.9

Tejtermékek – Tudnivalók és tippek

A(z) tejtermékek csoportba tartozó élelmiszerek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott étrendben. Ezek az ételek jellemzően változatos tápanyagokat tartalmaznak, és hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.

Dietetikus tipp:Válassz minél többféle, kevésbé feldolgozott élelmiszert ebből a csoportból a magasabb rost- és mikrotápanyag-tartalomért!