Gyümölcsök - kalóriatáblázat

106 étel található ebben a kategóriában. Kattints egy oszlopfejlécre a rendezéshez.

Minden tápanyagadat 100 gramm élelmiszerre vonatkozik.

Étel neve
Energia
(kcal)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénh.
(g)
Acerola
32
0.4
0.3
6.5
Alma
52
0.3
0.2
11.4
Alma befőtt
67
0.2
0.5
15
Almalé
46
0.1
0.1
11.1
Ananász
50
0.5
0.1
11.7
Ananészlé
53
0.3
0.1
12.6
Aszalt alma
243
0.9
0.3
57.2
Aszalt datolya
282
2.5
0.4
67
Aszalt füge
249
3.3
0.9
54.1
Aszalt körte
262
1.9
0.6
62.2
Aszalt licsi
277
3.8
1.2
66.1
Aszalt szilva
240
2.2
0.4
56.8
Aszalt szőlő
296
2.5
0.5
71.7
Aszalt sárgabarack
241
3.4
0.5
55.3
Aszalt áfonya
308
0.2
1.1
77.5
Aszalt őszibarack
239
3.6
0.8
53.1
Avokádó
160
2
14.7
1.8
Banán
89
1.1
0.3
20.2
Birsalma
57
0.4
0.1
13.4
Birsalma dzsem
238
0.2
0
58.8
Bodzabogyó
73
0.7
0.5
11.4
Cherimoya
75
1.6
0.7
14.7
Citrom
29
1.1
0.3
6.5
Citromhéj
47
1.5
0.3
5.4
Citromlé
22
0.4
0.2
6.6
Cseresznye
63
1.1
0.2
13.9
Cseresznye dzsem
246
0
0
60
Csillaggyümölcs (Karambola)
31
1
0.3
4
Csipkebogyó
162
1.6
0.3
14.1
Csipkebogyó dzsem
237
0.5
0
58
Cukordinnye
32
1.2
0
7.6
Datolya
282
2.5
0.4
67
Datolyaszilva
70
0.6
0.2
15
Durián
147
1.5
5.3
23.3
Egres
44
0.9
0.6
5.9
Eper
32
0.7
0.3
5.7
Eper dzsem
237
0.4
0
58.2
Feijoa
61
0.7
0.4
8.8
Fekete dió
619
24
59.3
2.7
Fekete ribizli
63
1.4
0.4
12.6
Fekete áfonya
57
0.7
0.3
12.1
Füge (nyers)
74
0.8
0.3
16.3
Grapefruit (fehér)
33
0.7
0.1
7.3
Grapefruit (piros)
42
0.8
0.1
9.1
Grapefruitlé (fehér)
39
0.5
0.1
9.1
Grapefruitlé (piros)
39
0.5
0.1
8.4
Gránátalma
83
1.7
1.2
14.7
Guava
68
2.6
1
8.9
Görögdinnye
30
0.6
0.2
7.2
Jujuba (kínai datolya)
79
1.2
0.2
20.2
Kajszibarack
48
1.4
0.4
9.2
Kantalup dinnye
34
0.8
0.1
7.9
Kardamom
311
10.7
6.7
40.4
Kenyérfa gyümölcse
103
1.1
0.2
22.2
Kivi
61
1.1
0.5
11.7
Klementin
47
0.9
0.2
10.3
Kumquat
71
1.9
0.9
9.4
Kókusz (szárított)
592
5.3
47
44.4
Kókuszdióbél
354
3.3
33.5
6.2
Kókuszdiótej
230
2.3
23.8
3.3
Kókuszreszelék
660
6.9
64.5
7.4
Körte
57
0.4
0.2
12.1
Licsi
66
0.8
0.4
15.2
Lime
30
0.7
0.2
7.7
Longán
60
1.3
0.1
14
Loquat (japán naspolya)
47
0.4
0.2
10.4
Mandarin
53
0.8
0.3
11.5
Mangó
60
0.8
0.4
13.7
Maracuja
97
2.2
0.7
13
Mazsola
296
2.5
0.5
71.7
Meggy
50
1
0.3
10.6
Meggy dzsem
288
0.4
0
70.3
Mexikói földicseresznye
32
0.9
1
3.9
Málna
52
1.2
0.7
5.4
Málna dzsem
259
0.5
0
63.3
Mézharmat dinnye
36
0.5
0.1
8.2
Narancs
47
0.9
0.1
9.4
Narancs dzsem
246
0.3
0
66.3
Narancshéj
97
1.5
0.2
14.4
Narancslé
45
0.7
0.2
10.2
Naspolya
47
0.4
0.2
12.1
Nektarin
44
1.1
0.3
8.9
Papaya
43
0.5
0.3
9.1
Passiógyümölcs
97
2.2
0.7
13
Piros ribizli
56
1.4
0.2
9.5
Pomelo
38
0.8
0
8.6
Ribizli dzsem
251
0.2
0
61.6
Som
62
1
0
14
Szamóca
32
0.7
0.3
5.7
Szeder
43
1.4
0.4
8.1
Szeder dzsem
243
0.5
0.4
58.7
Szilva
46
0.7
0.3
10
Szilva dzsem
227
1.3
0
54
Szőlő (fehér, piros)
69
0.7
0.2
17.2
Szőlőlé
60
0.4
0.1
14.6
Sárgabarack
48
1.4
0.4
9.2
Sárgabarack dzsem
263
0.4
0
64.5
Sárgadinnye
34
0.8
0.2
7.9
Tamarilló
33
1.6
0
7.5
Tamarind
239
2.8
0.6
57.4
Vörös áfonya
46
0.5
0.1
8.4
Áfonya
46
0.4
0.1
8.3
Áfonya dzsem
243
0.3
0
59.7
Őszibarack
39
0.9
0.3
8.4
Őszibarack dzsem
295
0
0
71
Őszibaracklé
44
0.6
0
10.3

Gyümölcsök – Tudnivalók és tippek

A(z) gyümölcsök csoportba tartozó élelmiszerek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott étrendben. Ezek az ételek jellemzően változatos tápanyagokat tartalmaznak, és hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.

Dietetikus tipp:Válassz minél többféle, kevésbé feldolgozott élelmiszert ebből a csoportból a magasabb rost- és mikrotápanyag-tartalomért!