Zöldségek - kalóriatáblázat

143 étel található ebben a kategóriában. Kattints egy oszlopfejlécre a rendezéshez.

Minden tápanyagadat 100 gramm élelmiszerre vonatkozik.

Étel neve
Energia
(kcal)
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénh.
(g)
Adzuki bab (főtt)
128
7.5
0.1
17.5
Articsóka
47
3.3
0.2
5.1
Bab (főtt)
118
8.3
0.4
14
Bab (konzerv)
114
7.4
0.4
16.1
Bab (száraz)
339
21.9
1.1
42.2
Bambuszrügy
27
2.6
0.3
3
Borsmustár (Arugula)
25
2.5
0.6
2
Brokkoli
34
2.8
0.4
4
Burgonya
77
2.1
0.1
15.4
Burgonya (főtt)
86
1.7
0.1
18.2
Burgonya (olajban sült)
172
2.7
5.2
26.1
Burgonya (sütőben sült)
93
2
0.1
20.1
Chlorella alga
388
58.4
7
22.9
Csemegeuborka
11
0.3
0.2
1.1
Csicseriborsó (főtt)
164
8.9
2.6
19.8
Csicsóka
73
2
0
15.8
Csillagtök
18
1.2
0.2
2.6
Cukkini
17
1.2
0.3
2.5
Cékla
43
1.6
0.2
6.8
Disznóbab (főtt)
110
7.6
0.4
14.3
Disznóbab (konzerv)
71
5.4
0.2
8.7
Endívia saláta
17
1.3
0.2
0.3
Farkasbab (főtt)
119
15.5
2.9
9.9
Favabab (főtt)
110
7.6
0.4
14.3
Fehérbab (főtt)
139
9.7
0.4
18.8
Fehérrépa
55
2.3
0.6
8
Fejes káposzta
25
1.3
0.1
3.3
Fejes saláta
15
1.4
0.2
1.6
Fekete bab (főtt)
132
8.9
0.5
15
Fodros kel
42
2.8
0.6
6.6
Fokhagyma
149
6.4
0.5
31
Főzőtök
31
0.6
0.6
5.4
Galambborsó (főtt)
121
6.8
0.4
16.6
Gyömbérgyökér
80
1.8
0.8
15.8
Gyöngyhagyma
72
2.5
0.1
13.6
Halloween tök
26
1
0.1
6
Hínár
26
0.5
0
6.3
Jalapeno paprika
29
0.9
0.4
4.1
Jácintbab (főtt)
117
8.1
0.6
20.7
Jégcsapretek
14
1.1
0.1
1.2
Jégsaláta
14
0.9
0.1
2
Kapor
43
3.5
1.1
4.9
Karalábé
27
1.7
0.1
2.6
Karfiol
25
1.9
0.3
3
Kelbimbó
43
3.4
0.3
5.2
Kelkáposzta
27
2
0.1
3
Kelp alga
298
31.8
4
46.8
Kerekrépa (tarlórépa)
28
0.9
0.1
4.6
Kimcshi
15
1.1
0.5
1
Krumpli
77
2.1
0.1
15.4
Krumpli (főtt)
86
1.7
0.1
18.2
Krumpli (olajban sült)
172
2.7
5.2
26.1
Krumpli (sütőben sült)
93
2
0.1
20.1
Kukorica (főtt)
97
3.3
1.4
19
Kukorica (nyers)
86
3.2
1.2
16.3
Kukorica (száraz)
365
9.4
4.7
74.2
Kárdi
17
0.7
0.1
2.5
Kígyóuborka
15
0.7
0.1
3.1
Kínai hosszú bab (friss)
47
2.8
0.4
8.3
Kínai hosszú bab (főtt)
118
8.3
0.5
17.3
Lencse (főtt)
116
9
0.4
12.2
Leveles kel
42
2.8
0.6
6.6
Lilahagyma
42
0.9
0.1
10.1
Lilakáposzta
31
1.4
0.2
5.3
Limabab (főtt)
115
7.8
0.4
13.9
Lóbab
88
7.9
0.7
10.1
Makktök
40
0.8
0.1
8.9
Malabár spenótlevél
19
1.8
0.3
3.4
Mangold
19
1.8
0.2
2.1
Manióka
160
1.3
0.2
36.2
Medvehagyma
19
0.9
0.3
2.9
Metélőhagyma
30
3.3
0.7
1.9
Mungóbab (főtt)
105
7
0.4
11.6
Okra
33
1.9
0.2
4.3
Olívabogyó (konzerv)
115
0.8
10.7
3.1
Padlizsán
25
1
0.2
3.5
Paprika
27
1
0.2
5.4
Paradicsom
18
0.9
0.2
1.3
Paradicsomlé
17
0.9
0.3
3.1
Paradicsompüré
38
1.7
0.2
7.1
Pasilla paprika (szárított)
345
12.3
15.8
24.3
Paszternák
75
1.2
0.3
13.1
Patiszon
18
1.2
0.2
2.6
Petrezselyem zöldje
36
3
0.8
3
Pintó bab (főtt)
143
9
0.7
17.2
Piros fejes saláta
16
1.3
0.2
1.3
Poblano paprika (szárított)
281
11.8
8.2
29.8
Pálmaszív
28
2.5
0.6
2.2
Pálmaszív (konzerv)
28
2.5
0.6
2.2
Pézsmatök
45
1
0.1
9.7
Póréhagyma
61
1.5
0.3
12.4
Rebarbara
21
0.9
0.2
2.7
Retek
16
0.7
0.1
1.9
Rukkola
25
2.6
0.7
2.1
Római bab (főtt)
136
9.3
0.5
15.9
Római saláta
17
1.2
0.3
1.1
Rózsaszín bab (főtt)
149
9.1
0.5
22.6
Savanyú káposzta
19
0.9
0.1
4.2
Savanyú uborka
11
0.3
0.2
1.1
Serrano paprika
32
1.7
0.4
3
Snidling
30
3.3
0.7
1.9
Spenótlevél
23
2.9
0.4
1.4
Spirulina alga
290
57.5
7.7
20.3
Spárga
20
2.2
0.1
1.8
Spárgatök
31
0.6
0.6
5.4
Szárnyasbab (főtt)
147
10.6
5.8
14.9
Sárgabab (fagyasztott)
28
1.4
0.1
3.4
Sárgabab (főtt)
35
1.9
0.3
4.6
Sárgabab (konzerv)
20
1.1
0.1
3.2
Sárgaborsó (főtt)
118
8.3
0.4
12.8
Sárgarépa
41
0.9
0.2
6.8
Sárgarépa (főtt)
37
0.5
0.6
4.4
Sárgarépalé
40
1
0.2
8.5
Sóska
22
2
0.7
3.2
Sütőtök
45
1
0.1
9.7
Sűrített paradicsom 15-17%
40
2.4
0.2
6.5
Sűrített paradicsom 18-20%
61
3.1
0.6
9.5
Sűrített paradicsom 28-30%
87
4
0.8
16
Tehénbab (főtt)
117
7.8
0.5
20.9
Tehénbab (száraz)
343
22.9
1.6
61.5
Tehénborsó (főtt)
117
8.1
0.7
16.7
Tehénborsó (száraz)
343
23.9
2.1
48.9
Tengerészbab (főtt)
140
8.2
0.7
15.6
Torma
48
1.2
0.7
8
Tök
16
1.2
0.2
2.3
Uborka
11
0.3
0.2
1.1
Vesebab (főtt)
127
8.7
0.5
16.4
Vörös káposzta
31
1.4
0.2
5.3
Vörösbab (főtt)
127
8.7
0.5
15.4
Vöröshagyma
40
1.1
0.1
7.6
Vöröslencse (főtt)
111
7.4
0.7
19.6
Wasabi gyökér
109
4.8
0.6
15.7
Yamgyökér
67
1.3
0.1
13.8
Zeller gyökér
42
1.5
0.3
7.4
Zeller zöldje
16
0.7
0.2
1.4
Zöldbab (főtt)
35
1.9
0.3
4.7
Zöldborsó (főtt)
84
5.4
0.2
10.1
Zöldpaprika
20
0.9
0.2
2.9
Édes hagyma
32
0.8
0
6.6
Édesburgonya
86
1.5
0
17.1
Édeskömény gumó
31
1.2
0.4
4.2
Étkezési paprika
27
1
0.2
5.4
Újhagyma
32
1.8
0.2
4.7

Zöldségek – Tudnivalók és tippek

A(z) zöldségek csoportba tartozó élelmiszerek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott étrendben. Ezek az ételek jellemzően változatos tápanyagokat tartalmaznak, és hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.

Dietetikus tipp:Válassz minél többféle, kevésbé feldolgozott élelmiszert ebből a csoportból a magasabb rost- és mikrotápanyag-tartalomért!